"Along the Roadside" i "In the Fog" u dva termina

Art kino Kriterion, od 2. do 6. juna

Nakon kratke pauze zbog održavanja različitih manifestacija i renoviranja prostorija art kina Kriterion, u periodu od 2. do 6. juna počinje prikazivanje filmova „Along the Roadside” i „In the Fog” u dva termina.
U odličnoj ruskoj drami iz 2012. godine „In the Fog”, uplićemo se u priču iz 1942. na teritoriji Bjelorusije. Nijemci se sukobljavaju sa snažnim otporom Partizana i mržnjom lokalnog stanovništva. Partizani sumnjaju da glavna ličnost, Sushenya sarađuje s Nacistima, te ga dvojica ubrzo hapse i vode u šumu s namjerom da ga strijeljaju kao izdajicu, kada se priča brzo zakomplikuje.

INFORMACIJE:

Žanr: drama
Jezik: ruski
Režija:  Sergei Loznitsa
Scenarij: Sergei Loznitsa
Uloge: Vladimir Svirskiy
Godina produkcije: 2012.
Trajanje: 127 min

Režiju za avanturistički film „Along the Roadside” potpisuje srbijanski redatelj Zoran Lisinac. Uz neizmjerno simpatične elemente komedije i ljubavnog filma, pogledat ćemo putovanje dvoje mladih ljudi iz potpuno različitih dijelova svijeta, njihovim znatno različitim i sukobljenim kulturama, kao i o putu ka samootkrivanju tokom vožnje na jedan od najvećih muzičkih festivala u Kaliforniji.

INFORMACIJE:

Žanr: romantična komedija, avantura
Jezik: engleski
Režija: Zoran Lisinac
Scenarij: Zoran Lisinac
Uloge: Angelina Hantsch, Iman Crosson, Michael Madsen
Godina produkcije: 2013.

Oba filma će biti na repertoaru art kina Kriterion u periodu od 2. do 6. juna. „Along the Roadside” moći će se pogledati u terminu od 18.00 sati, a „In the Fog” u terminu od 20.20 sati.

Zaboravite na kišno vrijeme u Kriterionu i uživajte uz kvalitetne art filmove ili u caffe baru uz toplo piće već od nedjelje.

Cijene ulaznica iznose 5 KM i 4 KM za studente i penzionere.