LAKA @ Kriterion | 25.01.

Art kino Kriterion

Centar za poslovnu edukaciju vam predstavlja Laku u Kriterionu! Ulaz je besplatan uz pozivnicu koju ćete moći preuzeti u prostorijama CPE-a, a više informacija o samom event-u uskoro!
Elvir Laković – Laka

Na BH muzičkoj sceni Laka egzistira još od 1998. godine. Od tada je sa jednom pjesmom i TV spotom godišnje postepeno osvajao srca publike, što ga je sredinom 2007. godine, konačno, dovelo i do izdavanja prvog autorskog albuma pod nazivom “Zec”. “Zec” nailazi na odlične reakcije publike, te Laka ubrzo postaje veoma popularan, omiljen i drag među svim generacijama.

Naredne, 2008. godine, Laka biva izabran za predstavnika BiH na Eurosongu u Beogradu, gdje osvaja 10 mjesto sa pjesmom “Pokušaj”. “Pokušaj” postaje regionalni hit, a Lakin ekstravagantni stil, scenografija, kostim, izvrstan smisao za humor, te sa druge strane, potpuna otvorenost, jednostavnost i ležernost sa kojom nastupa u javnosti, ubrzo osvaja srca publike u cijelom regionu.

Među Lakinim fanovima se nalaze ljudi različitih profila, starosnih dobi, ukusa i opredjeljenja.

Domaća publika mu ostaje vjerna i prilikom glasanja za regionalni pop/rock hit televizije MTV Adria (MTV Adria Best Act), te “Pokušaj” proglašava najboljom pjesmom, nakon čega Laka putuje u Liverpool na MTV EMA 2008. po svoj MTV kipić.

Nakon pauze i priprema za slijedeći album, Laka izdaje singl i spot za pjesmu “Brko” kao najavu svog drugog albuma “Stvorenje”, koji se 01. jula, 2010.  pojavljuje na BH tržištu.

“Brko” postaje hitom bukvalno preko noći, spot se premijerno vrti najprije na MTV-u, a potom na svim domaćim TV stanicama i njihovim top listama. Ali Laka ne prestaje sa inovacijama i novim iznenađenjima! Već samo dva mjeseca kasnije snima novi spot za pjesmu po kojoj je nazvan novi album – “Stvorenje”.

Mjesto dešavanja – Rudnik mrkog uglja “Breza”!

Laka živi i radi u Sarajevu. Trenutno smišlja i snima pjesme za novi album.

Mirela Laković – Lela

je Lakina sestra i stalna članica njegovog benda. Kao drugi vokal, neobičan plesni performer, specifičnog i prepoznatljivog izgleda, Mirela je ubrzo postala popularna i omiljena gotovo jednako kao brat, dok je njegov nastup postao nezamisliv bez sestrinih neobičnih scenskih perfomansa i simpatičnih vokalnih dionica.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Poslušajte ih u organizaciji Centra za poslovnu edukaciju u Kriterionu!

25.01. u 22.00h

// Ulaz // BESPLATAN uz pozivnice koje se mogu podići u prostorijama Centra za poslovnu edukaciju Sarajevo, na adresi Muhameda Kantardžića 3/3 (zgrada Svjetlosti) od 20. do 25. januara, u vremenu od 9 do 16h.

// Medijski partneri // URBAN magazin, STUDENT magazin, Radio Sarajevo, Dnevni avaz, Metromedia, Fashion, Beauty, Love, Magazine, ljepota.ba
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬.