ASTRO MANGE | Koncert za obnovu trebevićkog opservatorija

Art kino Kriterion, 16.01.

Kupovinom ulaznice za koncert ili direktnom donacijom pomažete ponovnoj izgradnji trebevićkog opservatorija.
U četvrtak 16. januara u sarajevskom art kinu Kriterion u 20:00 sati održat će se koncert podrške za obnovu trebevićkog opservatorija pod nazivom „Astro mange“. Na koncertu će nastupiti bendovi Strava škola, Billy Andol i KZU ole ole & PZU oje oje.
 
Prihodom od koncerta „Astro mange“ žele doprinijeti uspjehu prve akcije za obnovu opservatorija i otvoriti vrata za naredne akcije koje će dovesti do konačnog cilja – obnove trebevićkog opservatorija. Pored toga, želja im je da nagrade riješenost i želju građana BiH da ova važna institucija ponovo proradi. Organizatori navode kako je naziv „Astro mange“ interna šala, u kojoj se poigravaju nazivom donatorskog koncerta koji je organizovao Goran Bregović.
 
U razgovoru sa gospodinom Borisom Brkanom članom benda Billy Andol saznajemo da su reakcije javnosti na događaj do sada veoma pozitivne, te da će koncert, ali i događaji koji će uslijediti nakon njega, proći veoma dobro, što je ključno za ostvarenje konačnog cilja obnove trebevićkog opservatorija.
 
“Do sada je sakupljeno oko 13.000 dolara, a do subote 18. januara 2014., potrebno je prikupiti još 2.500 dolara da bismo dostigli svoj cilj od 15.500 USD. Uz ovoliki dosadašnji odziv naših građana i građanki, nimalo ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti i da ćemo koncertom u sarajevskom Kriterionu, proslaviti našu prvu zajedničku pobjedu“ izjavila je Tea Temim, mlada mostarska astrofizičarka koja je i pokrenula akciju Bringing Astronomy back to Bosnia & Herzegovina.
 
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
 
BILLY ANDOL
STRAVA ŠKOLA
KZU ole ole PZU oje oje

16.01. u 20.00h
UPAD: 5KM