Rootical Vibes @ Kriterion

Art kino Kriterion

Rootical Vibes je ideja u povoju, a ima za cilj afirmaciju i promociju roots i bass muzike na našim prostorima. Uz odličan sound system i VJ-ing, budite dio potpunog audio-vizuelnog iskustva.

 Subota, 18. januar 


Timetable:


22:00-00:00 OTARI SOUND

00:00-01:30 KOMORAT

01:30-03:00 AGNI


Vizualizacije: Aanandepthi


Više o izvođačima:


OTARI SOUND je duo orijentisan na selekciju roots/stepper/future reggae muzike, a publici su poznati sa dub serijala "Duba za džaba" koji se dešava svakog utorka u Pussy Galore. 


KOMORAT je DJ i producent originalnog, roots dubstep zvuka već nekoliko godina, a da sada je nastupao širom regije (Banja Luka, Sarajevo, Bihać, Mostar, Rijeka, Zagreb, Beograd, Podgorica...) i ostvario saradnju sa mnogim muzičarima: Icicle, Baga Sound, Sopot, Rebel B, Kodin, Dubble, Fa11out, Paskal Crew...Nedavno je pokrenuo i digitalni label Stara Jama, koji objavljuje free download izdanja producenata iz regije. 

https://soundcloud.com/komorat


AGNI je sarajevski DJ i producent, stravstveni zaljubljenik u vinyle. Velikim dijelom je orijentisan na produkciju, ali nije mu mrsko transportovati zavidnu kolekciju ploča i gramofone kako bi ekipi omogućio da uživa uz klasike kao i najnovija izdanja sa Otoka.

https://soundcloud.com/agni1-1


Ulaz: 5 KM