Ines Kotarac: T kao Tijelo (Izložba fotografija)

Art kino Kriterion, 17. do 21. februara

Pridružite nam se u ponedjeljak, 17. 02. 2014. u 20:00 h, u ART HOUSE KRITERION (Obala bana Kulina 2) u Sarajevu i pogledajte radove Ines Kotarac.

Pozivamo vas na OTVORENJE izložbe fotografija T KAO TIJELO fotografkinje Ines Kotarac! Nakon što je izložba održana u Sivoj galeriji (AKC Medika) u Zagrebu i u Galeriji Garbas u Rijeci, odlučila je posjetiti i Sarajevo!

Pridružite nam se u ponedjeljak, 17. 02. 2014. u 20:00 h, u ART HOUSE KRITERION (Obala bana Kulina 2) u Sarajevu i pogledajte njene radove.

IZLOŽBA JE OTVORENA:
17. - 21. 02. 2014.


POMOĆ PRI ORGANIZACIJI:
Foto Studio Centar, Zagreb

Druge radove autorice možete provjeriti na: http://wherethelightwillfall.tumblr.com/

O IZLOŽBI:

"Čeznula sam da uhvatim svu ljepotu koja se preda mnom pojavljivala, i napokon je ta čežnja zadovoljena."
Julia Margaret Cameron

Ines Kotarac nevjerojatnom lakoćom, ravnotežom i smislom za detalje, koji naizgled izgledaju kao slučajnosti, stvara monumentalne zapise ljudskoga tijela.
U svojem izrazu uspijeva virtuoznom ritmičnošću sjena i geometrijskim formama unutar kompozicije stvoriti odmjerenu sliku ogoljenoga tijela – sa svim jakostima i slabostima trenutka. Njezine fotografije su snažni trenutci, biljezi skrivenih izraza lica i emocija njezinih modela.
Kompozicije tvore cjelinu koja se ne može jednostavno raščlaniti. Prostor i tijelo srastaju u neraskidiv odnos u kojem jedno bez drugoga više ne bi funkcionirali, gdje prostor objektivizira tijelo i stapa ga u sebe, dok s druge strane prisutnost tijela stvara enigmatsku atmosferu koja oživljava pokućstvo, prazne zgrade, balkone, stijene – moglo bi se reći da se ljepota tijela koju Kotarac bilježi objektivom pretače na okolinu i daje joj život i neku zagonetnu, sanjivu, neispričanu priču. Pri svakom ponovnom pregledavanju pojedine fotografije promatrač otkriva neki novi detalj, skriveni osmijeh, odsutni pogled, razigranu sjenu, zakrivljenu liniju tijela koji mu iznova potiču maštu i daju na volju beskonačna tumačenja.
Odabir prostora i rekvizita suptilno govori o tabuima i emocijama s kojima se umjetnica suočava i koje na nekoj podsvjesnoj razini razrješava. Svako tijelo predstavlja proces samospoznaje i otkrivanja, pri čemu začuđuje razina zrelosti kojom umjetnica pristupa vlastitim emocijama, ali i fotografskim problemima koje vrlo svjesno i promišljeno odabire i analizira.
(tekst o izložbi: Josip Horvat)

Vidimo se u ponedjeljak!