Promotivna izložba NAZOR

Art kino Kriterion, 7. mart u 20h

Grupa mladih umjetnika, osnivača Udruženja za savremenu umjetnost NAZOR, vas poziva na promotivnu izložbu koja će se održati 07.03. u 20:00h u Kriterionu.
Izložba predstavlja refleksije NAZORaca iz grada u kojem žive i stvaraju, te odražava njihove stavove o trenutnoj situaciji u umjetnosti i kulturi u Sarajevu. 

NAZOR želi ukazati na važnost ljubavi i erotike, kao i na važnost kritičkog promišljanja u svakom segmentu društva, a ponajviše u umjetnosti. Danas smo mnogo više fokusirani na potvrđivanje ili reevaluiranje činjenica iz prošlosti nego što smo na sadašnjost u prostoru u kojem živimo. A to je između ostalog i zbog toga što su nam nametnuta sjećanja i historija generacija koje možda nisu mogle na pravi način reagirati u svom vremenu pa se na neki način osjećamo uskraćeni ta taj dio prošlosti. 

Izuzev ovakvog djelovanja imamo problem sa veličanjem apsolutne individualnosti gdje je sve podređeno sopstvenom uspjehu i sticanju profita, a gdje je ljubav stavljena u potpuno drugi plan. Zaboravili smo šta nas pokreće i zaboravili smo zašto smo tu. NAZOR vas podsjeća na neke od razloga, sadržajem ali sigurno i konceptom. 

Na promotiivnoj izložbi Udruženja imat ćete priliku da vidite rad sedam članova ove silovite inicijative. NAZOR ima za cilj da vas i ubuduće napada umjetnošću, na raznim lokacijama u Sarajevu, tamo gdje to očekujete, a i tamo gdje se najmanje nadate i svakako u mnogo većem sastavu. Ovog puta će napad biti praćen multimedijskim sadržajem u domeni vizuelne umjetnosti što podrazumijeva video, instalaciju, crtež, plakat i fotografiju. 

Autori napada su: Alma Gačanin, Melisa Vreto, Nina Jurešić, Nađa Čengić, Zlatko vitković, Tanja Ćurić, Merisa Bašić.

Dobrodošli!

https://vimeo.com/121051079

\\ KRITERION
\\ 7. mart \\\\\\
\\ 20h \\\\\\\\\\
\\ ulaz slobodan