OutDoorAholic - Matterhorn

Art kino Kriterion, srijeda 06.05. u 20:00 sati

Art kino Kriterion ima izuzetnu čast da vam predstavi projekat "OutDoorAholic", koji će se održati u našim prostorijama, u periodu od 06. maja do 27. maja 2015. godine.

Cilj projekta je kroz niz inspirativnih predavanja i izložbi o planinarenju približiti ovaj sport široj publici. Želja nam je da ovim projektom našoj publici ponudimo iskustvo koje će ih motivisati da i oni postanu „ovisnici“ o adrenalinu i kretanju. Kroz OutDoorAcholic ćemo se, za početak, upoznati sa ekspedicijom na Matterhorn, jedan od tri posljednje osvojena vrha Alpi, visok 4.478 metara nadmorske visine. 


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬


OutDoorAholic - Matterhorn


06. maja ćemo ugostiti dvojicu zaljubljenika u alpinizam, Armina Gazića i Harisa Kalajdžisalihovića, koji su postigli historijski uspjeh, osvojivši sjevernu stijenu Matterhorna, najzahtjevnijeg vrha na Alpama. Time su postali prvi alpinisti iz BiH koji su to uspjeli.


2013. godine Sportski savez BiH dodijelio im je priznanje u kategoriji za doprinos za popularizaciju i razvoj bh. sporta, a vi ćete imati priliku uživati u razgovoru sa njima.


20:00 - Dokumentarni film: Majka svih rogova

20:30 - Q&A


Nakon toga će biti upriličeno neobavezno druženje, te vas sviju pozivamo da nam se pridružite! 


We promise a lot of fun!


▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬


ULAZ: besplatan