DŽA ILI BU - LIVE @ KRITERION SARAJEVO - 24.07.2015. - OTKAZAN KONCERT!

24.07.2015.godine u 22:00h, Art kino Kriterion

Dragi fanovi benda "Dža ili Bu", kao i svi koji su planirali doći na koncert, Nažalost, dužni smo vas obavijestiti da je koncert upravo OTKAZAN!!! Razlog otkazivanja ovog događaja koji već duže vrijeme najavljujemo je zapravo taj što je bend "Dža ili Bu" vraćen sa granice (nisu mogli preći granicu) između Srbije i Bosne i Hercegovine. Izvinjavamo se svima onima koji su planirali doći na koncert! Cijene točenog piva za sve koji dođu u Kriterion večeras su niže za 20%. _ _ _ _ _ _ Tuborg - 0,30l - 1.60KM Tuborg - 0,50l - 2.40KM _ _ _ _ _ _ Kriterion team

Ovaj beogradski bend je oficijelno formiran 01. maja 1987. godine,a tada su ga činili gitarista Nebojša Simeunović, basist Duško Milojević, bubnjar Dejan Milojević i gitarist i pjevač Stojan Radičević.

Svoj prvi nastup su imali u kinu Rex, 22. januara 1988. godine, tokom koje su snimili dvije demo pjesme "Mamin novi usisivač" i "Crveno". Dža ili Bu su izdali LP 1992.. te započeli svoje nastupe po Srbiji. Po završetku snimanja drugog albuma "Spremanje ribljeg gulaša zahteva visoku koncentracijU", napravili su prvi inostrani nastup, i to u Skopju.

U maju 2012. godine, bend je proslavio 25. godišnjicu na Vračar Rocks koncertu sa kompilacijskim albumom "Dobre stvari". U junu 2013. godine su izdali svoj šesti album "Kukovo Leto", a 26.06.2014. godine su sa Billy Andolom, Psihomodo Popom i Temperom nastupali na Belgrade Calling Festivalu.

Početkom ove godine su počeli snimati svoj zadnji album, te ovom prilikom imamo čast da ih ugostimo u Sarajevu, u sklopu njihove turneje, a povodom promocije istog.

Više o bendu na njihovoj oficijelnoj web stranici ili na facebook fan page.

__________________________

ULAZ: 5 KM