FESTIVAL "DVA SUPER DANA" U KRITERIONU - 15. i 16. april!

Novi regionalni muzički festival u Sarajevu

Fondacija Ekipa i Art kino Kriterion u naš glavni grad donose jednu potpuno novu, regionalnu muzičku priču.

„Dva super dana” je muzički festival koji će se održati 15. i 16. aprila u sarajevskom Art kinu Kriterion. Uz podršku regionalnih i domaćih medijskih kuća kao što su MTV, muzika.hr, klix.ba, Radio Otvorena Mreža, te uz visoko profesionalne produkcijske uslove, festival "DSD" zasigurno planira staviti Sarajevo na mapu i pokazati da glavni grad BiH može biti rame uz rame sa svim ostalim zemljama regiona. Bendovi koji su u posljednjih nekoliko godina razdrmali regiju i oblikovali njegov novi, moderniji zvuk gosti su prvog izdanja festivala „Dva Super Dana“. 


LINE UP:


Artan Lili (Srbija) 
Bend koji je prvim albumom zaludio region, a u Sarajevo dolaze predstaviti i svoj drugi album.

Kawasaki 3P (Hrvatska)
Energija, energija, energija - riječi su koje opisuju devetočlanu zagrebačku ska punk atrakciju, poznatu po impresivnim live nastupima.

Werefox (Slovenija)
Žestoki riffovi ovog mladog slovenačkog benda planiraju vas ostaviti u odajama svoje mračne mistike.

Stereo Banana (Srbija)
Eksplozija pozitivne energije dolazi nam direktno iz Niša. Za ljubitelje duhovitih rap tekstova i bombastičnih dnb beatova, Stereo Banana će biti melem za dušu.

Billy Andol (BiH) 
Sarajevski indie sastav iza sebe ima tri albuma i na našem festivalu brane boje domaće scene. Bend koji je svirkom prisutan širom regiona i koji nam
svojim hitom "Moramo" poručuju da plešemo i uživamo u ljubavi.

Postolar Tripper (Hrvatska)
Zadarski bend Postolar Tripper mnogi već znaju kao ultra zabavnu muzičku družinu čiji su koncerti ispunjeni izrazitom energijom. U Sarajevo stižu sa misijom da hipnotišu dobrim vibracijama i zaraze plesnim ludilom.

Očekujemo vas u velikom broju i obećavamo ludi provod, beskrajnu zabavu i najbolji rokenrol, što je i najvažnije! Dođite da uživamo skupa - mir, ljubav i leptirići neka su sa vama!