Otvoren poziv glumcima i performerima

Prijave za učešće u performansu do 23.02.

Udruženje Anpu i Fondacija Kriterion pod pokroviteljstvom i uz finansijsku podršku UNPFA i UNICEF-a, u okviru projekta "Edukacija zasnovana na drami" pozivaju glumce/ice, performere/ke i osobe sa ili bez pozorišnog iskustva da se prijave za učešće u kreativnom procesu postavljanja na scenu pozorišnog performansa "Ta tvoja mund harmonika." Pozorišni performans "Ta tvoja mund harmonika" je zamišljen kao kombinacija elemenata forum teatra, fizičkog teatra, ekspresivnog i dramskog pozorišta, a tema kojom se bavi je položaj žena i muškaraca koji su preživjeli silovanje u ratu u BiH.

U okviru ovog projekta prethodno je realizovana edukacija za voditelje/ice  kreativnog procesa na kojoj je pozorišna rediteljka Marija Farmer  zajedno sa kokreatorima Timkom Omanović, Danilom Jovanovićem, Anesom Osmićem i Draganom Miljević-Miljković iznjedrila scenarij performansa. Pored ovog scenarija, u kreiranju performansa biće korišteni djelovi scenarija reditelja Branka Šimića.

Ovim putem pozivamo sve osobe koje pozorište vide kao mjesto akcije, razmjene kreativnosti, energije i znanja, te žele lično doprinjeti pomenutoj temi, da se prijave za učešće u kreativnom procesu.


 Poziv za učešće je otvoren do 23. februara 2017. godine. Nakon zatvaranja poziva sve/i prijavljene/i će biti pozvani da 24. februara 2017. godine u 15h prisustvuju radionici upoznavanja u Art kinu Kriterion. Ovom prilikom će se svim zainteresiranim predočiti više informacija o samom  projektu, a pored toga uradit ćemo i neke konkretne pozorišne vježbe, pa svi zainteresirani mogu na licu mjesta vidjeti koliko im se dopada zamišljeni način rada, te da li sebe vide dijelom ovog kreativnog procesa. Anes Osmić i Danilo Jovanović su voditelji  cijelog  procesa.

 

Nakon radionice upoznavanja od 25. februara na sceni Kriteriona je planirano da voditelji procesa zajedno sa 5 odabranih performera/ki intenzivno rade na postavljanju scenarija u periodu od  deset dana (25. februar - 7. mart) Ovom prilikom posebno ohrabrujemo da se  prijave osobe koje su spremne na posvećenost i odgovornost, te su u mogućnosti  u  periodu pripreme performansa izdvojiti minimalno četiri sata dnevno za rad na performansu. Agendu i dnevne termine početka i završetka rada ćemo odrediti na početku priprema, a u skladu sa drugim obavezama svih članova i članica grupe. Tokom rada biće obezbijeđen ručak, te osvježenje. Troškovi prevoza i smještaja za učesnike/ce iz drugih gradova nisu pokriveni.

 

Premijerno igranje performansa je planirano za 7. mart 2017. godine na sceni Kriteriona. Nakon premijere u Sarajevu u planu je igranje performansa i u drugim  gradovima u BiH. Postoji mogućnost  repertoarskog igranja performansa na sceni Kriteriona, što podrazumijeva višemjesečni angažman učesnika/ca.

 

Pozivamo sve zainteresirane da pošalju svoje prijave sa imenom, prezimenom, kratkom motivacijom i dosadašnjim pozorišnim iskustvom na e-mail adresu Udruženja Anpu  udruzenjeanpu@gmail.com   do 23. februara 2017. godine.

 

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju na e-mailu: udruzenjeanpu@gmail.com

 

 

S radošću očekujemo Vaše prijave!